SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

M. Türki Gündoğan `dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

M. Türki Gündoğan `dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Bu haber 24 Kasım 2020 - 1:05 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ŞANLIURFA
Harran İlçesinde Kanaat önderi ve Ak Parti Harran İlçe Başkan Yardımcısı M. Türki Gündoğan, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gündoğan, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, en değerli varlıklarımız olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz, ülkemizin her bir köşesinde canla başla çalışan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.

Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemi kılıçtan üstün tutan bir medeniyetin temsilcileri olarak öğretmenlerimize büyük önem veriyoruz. Bedeli maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın; sevgi, şefkat ve fedakârlık gerektiren bir mesleği icra eden öğretmenler gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemizdir. Geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundaki öğretmenler kalkınmanın öncülüğünü yapmaktadır. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerimizin sorumluluğu büyüktür.

Öğretmenler bir toplumun aklı ve kalbidir. Toplumu kucaklayan, erdemli ve ahlâklı nesillerin yetişmesi, öğretmenlerimizin üstün gayreti ve başarısıyla mümkündür. Şüphesiz asıl başarı “güzel ahlâk”tır. Başarılı bireyler yetiştirmenin yanında, hatta ondan da önemlisi; değerlerimizle kuşanmış, birbirine ayna olan, vicdanını kendi üzerine gözcü koyan nesillere şekil vermek ancak öğretmenlerimizin eliyle olacaktır. Nitekim Başöğretmen Atatürk’ün öğretmenliği “irfan ordusu” şeklinde nitelendirmesi aynı bakış açısını ifade etmektedir.

Başöğretmen Atatürk “İki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran irfan ordusu.” demekte; irfan ordusunun vazifesini de en veciz şekilde yine kendisi açıklamaktadır: “Sizler ölen ve öldüren birinci orduya niçin öldürüp niçin öldüğünü öğreten bir orduya aitsiniz.”

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA