SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Milletvekili Erdoğan ,Sosyal Ağ Verileri Türkiye’de Kalacak

Milletvekili  Erdoğan ,Sosyal Ağ Verileri Türkiye’de Kalacak
Bu haber 22 Temmuz 2020 - 8:09 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

AK Parti Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Mehmet ERDOĞAN, AK Parti Grubu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunmuş olduğumuz kanun teklifiyle; sosyal ağ sağlayıcıları ve kullanıcılarının sorumluluklarının yerine getirilmesine yönelik düzenlemeler yapılmaktadır.

Bazı kanun değişiklikleriyle; bir kullanıcının başka bir kullanıcının özel hayatına zarar veren konularda yapmış olduğu paylaşımların önüne geçilmesi sağlanacak.

Sosyal medya yasa teklifi ile yükümlülüğü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliği daraltılacak. Sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de barındırmak zorunda olacak.

Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler ile erişim engelleme veya içerik çıkarılması kararlarının uygulanmasına ilişkin rapor bildirimi yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere para cezası verilebilecek.
Türkiye’de temsilci bulundurulacak. 48 saat içerisinde sosyal ağ sağlayıcısına dönüş yapma zorunluluğu getirilecek. Geri dönüş yapmayan ağ sağlayıcılarına para cezası verilecek. Sosyal medya platformlarına yönelik yapılan işlemlere raporlama yükümlülüğü getirilecektir.

Günümüz teknolojisinde kitlesel iletişim aracı olarak yaygın şekilde kullanılan ve geleneksel yöntemlere göre her geçen gün daha çok tercih edilen internetin kişilerin ilgi alanlarının gelişip çeşitlenmesine ve yeni iş modellerinin artmasına vurgu yapan Sayın Mehmet ERDOĞAN; bu süreçte ortaya çıkan sosyal ağlar, hepimiz tarafından daha fazla ilgi duyulur hale gelmektedir. Kişilerin sosyal ağlara yönelik artan ilgisi, bu mecrada İş yapan aktörlerin sayısını artırmıştır.

Sosyal ağların uluslararası çapta yoğun bir şekilde kullanılması, farklı kültürler, milletler ve coğrafyalardan insanların çok kısa sürelerde kolaylıkla etkileşim halinde bulunmalarını mümkün kılmıştır. Sosyal ilişkilerin bu denli hızlanması ve çeşitlenmesi, kişilerin birçok problemle veya kişisel haklarının ihlaliyle karşılaşmasını beraberinde getirmiştir dedi.

Sosyal ağ sağlayıcıların, geniş çaplı kullanıcı sayıları ile kullanıcı verilerinden yararlanarak elde ettikleri milyarlarca dolar gelire rağmen, kişilerin haklarının korunması noktasında ihtiyaç duyulan önleyici ve koruyucu mekanizmaların sağlanamadığı, ya da etkin kullanmadıkları gözlemlenmektedir. Bunun sonucunda temel hak ve özgürlüklerin korunması noktasında Devletlere düşen pozitif yükümlülüğün yerine getirilmesinde zorluklar yaşanmaktadır.

Sahte isim ve hesaplarla yasa dışı içerik oluşturup paylaşma, farklı siyasi düşüncedeki kişilere, boşandığı eski eşine, herhangi bir alanda rakip olarak gördüklerine, farklı dinlere veya milletlere yönelik küfür, İftira veya hakaret etmek amacıyla kullanıldığı durumlarda internet, düzenleme yapılması gerekli alan olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sayın ERDOĞAN, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş olduğumuz kanun teklifi ile kişilerin şeref ve itibarı ile özel hayatının gizliliğini güvence altına alınması sağlanacak olup, internet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri zorunlu hale gelecektir dedi.
Selam ve Saygılarımla.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek