SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Milletvekili Meşhur Memmedov: “Ermenistan’ın Gence Terörünü uygulamada iki ana hedefi vardı ”

Milletvekili Meşhur Memmedov: “Ermenistan’ın Gence Terörünü uygulamada iki ana hedefi vardı ”
Bu haber 18 Ekim 2020 - 11:54 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN -Özel Haber

Azerbaycanlı Milletvekili Meşhur Memmedov, Türkiye Medyasında Ülker Piriyeva’ya yaptığı özel açıklamada, Gence’ye yönelik terör saldırısıyla bağlantılı olarak, işgalci Ermenistan’ın iki ana hedefi olduğunu vurguladı.

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Gence’deki bu suikast girişimi, insanlığa karşı işlenmiş en ağır suçtur. Bu bir savaş suçudur. Ermeniler bu suçun arkasına saklanmak istiyor. Aslında, terörist Ermenistan, Gence terörünü gerçekleştirmede iki ana amaca hizmet ediyor”.

En önemlisi,
Milletvekili, “Azerbaycan içindeki birliği ve eşitliği bozmaya çalışıyorlar. Halkımız arasında panik yaratmak istiyorlar. Ama aslında, bütün bunlar milletimizin daha büyük bir birliğini yaratmaya hizmet ediyor. Ve sonuç olarak, Ermenilerin, Başkomutanımızın, ordumuzun ve halkımızın daha kararlı hareket etmesine yardımcı olduğunu söyleyebilirim”, dedi.

İkincisi,
Milletvekili, “Ermenilerin asıl amacı, Azerbaycan ordusunun karşılık olarak Ermenistan topraklarına ateş açmasını sağlamak, böylece bu konuya üçüncü kuvvetleri dahil etmek istiyorlar ki bu onların dileğidir. Ve bu öncelikle Rusya’yı kendi tarafına çekmek ve bundan sonra Ermeniler biliyor ki Türkiye’nin kayıtsız kalmayacağını, Türkiye’yi buna dahil etmekten ve bu nedenle bazıları hedeflerine ulaşmak istiyor. Ama Azerbaycan asla buna gitmeyecektir. Çünkü bizim sivillerle hiçbir işimiz yok.
Azerbaycan Ordusu, Ermeni ordusuyla cesurca savaşıyor. Bu bizim hak davamızdır. Doğru olanı yapıyoruz. Topraklarımızı özgürleştiriyoruz. Ve Azerbaycan Başkomutanı da defalarca Ermeni asıllı Azerbaycan vatandaşlarıyla hiçbir ilgimiz olmadığını söyledi.

Azerbaycan vatandaşı olmak ve Azerbaycan’da yaşamak istiyorlarsa, onlar için her zaman her şeyi yapacağız, dedi. Bugün yine tekrarladı ve biz yine diyoruz ki, “Bizim sivillerle hiçbir işimiz yok!”
Biz, sadece vatansever bir savaş yürütüyoruz, toprağımızı ermeni işgalcilerinden kurtarmak istiyoruz ve bunu başaracağız, yani, 17.10.2020 tarihinde muzaffer Azerbaycan Ordusunun “Fuzuli’ni işgalden kurtarması, bunun açık bir örneğidir”, diye not etti..

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA