SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Milletvekili Meşhur Memmedov – Terör kaynağı Ermenistan “Gence Terörü” ile faşist karakterini ortaya koydu

Milletvekili Meşhur Memmedov – Terör kaynağı Ermenistan “Gence Terörü” ile faşist karakterini ortaya koydu
Bu haber 18 Ekim 2020 - 11:44 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN -Özel Haber

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov Birmagazin.com – da, Ülker Piriyevaya 17 Ekim 2020 yılında işgalci ermenistan tarafından Azerbaycan”nın eski başkenti ve en büyük kentlerinden biri olan Gence kentinde gerçekleştirdikleri “Gence Terörü” ile ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Gence’deki bir sonraki terör saldırısı, Ermeni yönetiminin barış istemediğini gösteriyor,” dedi.

Azerbaycanlı Milletvekili, “Terör kaynağı Ermenistan bu gece yine kendi faşist karakterini ortaya koydu. İşgalci Ermenistan, Gence’ye bir füze daha ateşledi. Bu da Ermenistan’ın bir terör politikası izlediğini ve hükümetin faşist bir zihniyete sahip olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Elbette ateşkesi sağlamak ve görüşmelere yeniden başlamak isteyen bir devlet bu tür provokasyonlar yapmamalıdır. Ermeni devleti terörist politikasına son vermelidir. İşgalci Ermenistan, uluslararası hukukun norm ve ilkelerini, 1949 Cenevre Sözleşmelerini ve Ek Protokollerini büyük ölçüde ihlal ederek, kasıtlı olarak Azerbaycan’ın sivil nüfusunu hedef alan yerleşimleri ve stratejik nesneleri ağır toplarla bombalamaya devam ediyor”, diye bildirdi.

İlk bilgilere göre Gence’de roket ateşinde 40’tan fazla kişi yaralandı ve 14 kişi öldü. Bu, Ermenistan’ın işlediği en ağır savaş suçlarından biridir.

Bir kez daha Ermenistan, varılan anlaşmayı büyük ölçüde ihlal ederek, iğrenç geleneğine sadık kaldı. Bu, Ermeni liderliğinin barış istemediğini ve anlaşmazlığın müzakere yoluyla çözümünü desteklemediğini bir kez daha gösteriyor.

Milletvekili, Gence’ye saldırı emrinin terörist Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan tarafından verildiğine şüphe olmadığını vurguladı: “Bu konu araştırılmalı, Paşinyan hakkında ceza davası açılmalı ve uluslararası arananlar listesine alınmalıdır.”

Sonuç olarak bu tür provokasyonların Azerbaycan’ı adalet davasından caydırmayacağını, halkımızın iradesini bozmayacağını, birlik ve beraberliği bozmayacağını kaydeden milletvekili, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara sağlık diledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA