SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Siyaset Bilimci Seynur Esgerli , “Ermenistan uluslararası hukuka aykırı savaş suçları işliyor”

Siyaset Bilimci Seynur Esgerli , “Ermenistan uluslararası hukuka aykırı savaş suçları işliyor”
Bu haber 26 Ekim 2020 - 4:25 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA -AZERBAYCAN

Siyaset Bilimci Seynur Esgerli , “Ermenistan uluslararası hukuka aykırı savaş suçları işliyor” Diye Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya  açıklama yaptı.

Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan şehir ve bölgelerine düzenlediği bir dizi roket saldırısı sonucunda 10’u çocuk 65 sivil öldürüldü, 300’den fazlası yaralandı. Ne yazık ki Ermenistan hala savaş suçları işliyor.

Bildiğiniz üzere, Ermeni medyası Fransız parlamento heyetinin Ermenistan’a ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarına yaptığı ziyaret hakkında haber veriyor.

Aslında, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı devam eden askeri saldırganlığı ve resmi Erivan’ın Azerbaycan sivil nüfusuna karşı terörizm ve kitlesel savaş suçları işlemek için balistik füzeler kullandığı göz önüne alındığında, Fransız parlamento heyetinin Ermenistan ziyareti tek taraflı ve önyargılıdır.
Ziyarete katılan Fransız parlamenterlerin çoğunluğunun Ermeni lobisine bağlı olduğu ve Ermeni lobisi tarafından finanse edildiğinin bir sır olmadığı unutulmamalıdır.

Fransa’nın AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı olduğu biliniyor. Eşbaşkanlar, arabuluculuk misyonunda tarafsızlığı sağlamalıdır. Bu ziyaret, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı olarak Fransa’nın tarafsızlığına gölge düşürüyor.

Bu ziyaretin bölgedeki gerginliği azaltmaya hizmet etmediğine dikkat edilmelidir. Aksine, Ermenistan’ı Azerbaycan sivil halkına, özellikle çocuklara karşı yeni savaş suçları işlemeye ve Azerbaycan’a yönelik saldırı politikasını sürdürmeye teşvik ediyor.
Şimdiki hassas dönemdeki bu tür kışkırtıcı adımlar, şüphesiz, Azerbaycan kamuoyunda haklı olarak ciddi bir öfke yaratmaktadır.

Bugün işgalci Ermenistan, işlediği savaş suçlarından, özellikle de Gence, Terter, Mingeçevir ve Azerbaycan’ın diğer şehirlerine sivillerin ölümüyle sonuçlanan balistik ve roket füzelerinin ateşlemesinden kesin olarak sorumludur.

Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi, çatışmayı tırmandırmak için çatışmanın her türlü uluslararasılaşmasına tamamen karşıyız.

Ama bu tam olarak Ermenistan’ın yapmak istediği şey. Ermenistan’ın yaptığı şey tamamen etkisiz ve uluslararası hukuka aykırıdır. Biz diğer ülkelerin müdahale etmesini istemiyoruz.
Bu yeterli değilmiş gibi, tüm uluslararası hukukun norm ve ilkelerini büyük ölçüde ihlal eden Ermenistan’ın askeri ve siyasi liderliği, şimdi başka bir suç işlemekte ve Azerbaycan’a yönelik askeri operasyonlarına 15 yaşın altındaki çocukları dahil etmektedir.

Ermenistan Azerbaycan topraklarının işgaline son vermek, ordusunu Azerbaycan’dan çekmek ve uluslararası hukuka uymak yerine çocukları savaşa çekiyor ve uluslararası insani hukuk ilkelerini ihlal ediyor.
Kuşkusuz, bu tamamen kabul edilemez. Bugün Ermenistan, Çocuk Hakları Sözleşmesine tamamen aykırı olarak Azerbaycan’a karşı savaşta çocukları kullanıyor.

Düşman kışkırtmalarına rağmen Başkomutanımız İlham Aliyev’in önderliğinde Azerbaycan Ordusu her gün vatanseverlik görevini yerine getirmekte ve her gün Azerbaycan halkını yeni zaferlerle sevindirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanının da belirttiği gibi, bir aydan kısa bir süredir – Füzuli, Hadrut, Cebrayil, Zengilan, Kelbecer ve Gubadlı bölgelerinin bir kısmı işgalcilerden kurtarıldı. Cesur Azerbaycan ordusunun bir sonraki başarısını dört gözle bekliyoruz ve Karabağımızın bir an önce işgalden tamamen kurtulacağına inamımız tamdır.

Yaşasın Başkomutan İlham Aliyev, çok yaşa cesur Azerbaycan Ordusu, Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycandır!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA