SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

TÜSİKON’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

TÜSİKON’DAN 8 MART  DÜNYA KADINLAR GÜNÜ  AÇIKLAMASI
Bu haber 07 Mart 2021 - 21:12 'de eklendi.

Türkiye Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) adına Kuveyt temsilcisi Nalan ÖZKAN, Dünya Kadınlar günü için bir mesaj yayınladı.

Nalan Özkan açıklamasında; Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir günün içindeyiz. Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir.

Çağdaş uluslar seviyesine yükselmenin en önemli şartlarından birisi de kadının toplumda hak ettiği yeri almasıdır. Kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının artırılması için birçok önemli çalışmalar yapılmıştır. Bugün kadınlarımızın değişik sektörlerde statü sahibi olarak temsil edildiğini görmekten gurur duyuyoruz. Türk toplumunun gelişip yükselmesinde aile yapısının önemine inanan Ulu Önder Atatürk, şöyle demektedir: ‘Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her bir devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.’ Bu sebeple kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığına inanıyorum. Kültürümüzü yaşayan ve taşıyan kadınlarımıza, hak ve özgürlükleri için vermiş oldukları mücadelelerinde, devletin de bütün kurumlarıyla yanlarında olduklarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Bu duygularla, tüm kadınlarımızın “08 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, kadınlarımızın sorunlarının değil, başarılarının konuşulduğu bir gün olmasını diliyorum.” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek