SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

ALMANYA’DA HALKIN DÖRTTE BİRİNDEN FAZLASI TAM AŞILANDI

ALMANYA’DA HALKIN DÖRTTE BİRİNDEN FAZLASI TAM AŞILANDI
Bu haber 14 Haziran 2021 - 8:42 'de eklendi.

ALMANYA’DA HALKIN DÖRTTE BİRİNDEN FAZLASI TAM AŞILANDI

Almanya’da pandemiyle mücadeleden sorumlu bilimsel kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü ile Federal Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, cuma günü itibarı ile halkın dörtte birinden daha fazlası tam olarak aşılandı.

Almanya’da açıklanan resmi rakamlara göre 83 milyon nüfusun dörtte birinden fazlası tamamen aşılandı. Federal Sağlık Bakanlığı ile hükümetin pandemiyle mücadeleden sorumlu bilimsel kuruluşu Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre, cuma günü itibarı ile ülkede 21 milyon 350 bin 96 kişi iki aşısını da oldu. Bu da nüfusun yüzde 25,7’sine tekabül ediyor. İlk aşısını olanların oranıysa yüzde 48,1 olarak açıklandı. Bu da 40 milyon 3 bin 604 kişiye denk düşüyor.

Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, twitter’den yaptığı açıklamada, Almanya’da 60 milyondan fazla aşılama yapıldığını duyurdu. Bakan Spahn, 40 milyondan fazla vatandaşın en az bir kez aşılandığını ve yine geçen hafta üç kez günlük aşılamada milyon sınırının aşıldığını vurguladı.

Aşı merkezleri Eylül sonu itibariyle kapanacak

Federal idari sistemin olduğu Almanya’da pandemiyle mücadele eyalet ve yerel yönetimlerin elinde. Eyalet hükümetlerini pandemiyle mücadelede maddi olarak destekleyen federal hükümet yardımlarını eylül ayı sonunda sonlandıracağından pek çok eyalette kurulan aşı merkezlerinin de kapanması bekleniyor.

Protestan Haber Ajansı epd’nin eyaletlerin sağlık bakanlıklarına sorarak yaptığı araştırmaya göre, pek çok eyalet aslında aşı merkezlerinin kapanmasını istemiyor. Bunun halen nüfusun sadece dörtte birinin eksiksiz aşılanmış olmasıyla bağlantılı olduğu belirtiliyor. Federal Sağlık Bakanlığı da ülke çapındaki aşı merkezlerinin, aşı kampanyasının önemli bir parçası olduğunu açıkladı. Ancak mart ayında yapılan aşı zirvesinde federal hükümet eyaletlerin aşı merkezlerinin faaliyetine yönelik desteğini 30 Eylül’de sonlandırma kararı almıştı.

Berlin hükümeti, ağustos sonuna kadar halkın yüzde 70’inin en azından ilk aşısını olacağından yola çıkarak, buna göre hesap yapıyor. Dolayısıyla da ülke çapında faaliyet yürüten aşı merkezlerinin kademeli olarak kapanabileceğinden yola çıkıyor. Ancak gerekli görülmesi halinde aşı merkezlerinin çalışmaya devam edebileceği de vurgulanıyor.

Prof. Dr. Abdurrahim Vural- ALMANYA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek